Hardware, WMS

Nøglefunktioner i et lagerstyringssystem

Picture of Sendt af Bill Denbigh

Sendt af Bill Denbigh

juli 22, 2022

For distributører, tredjeparts logistikudbydere (3PL’er) og detailhandlere er lageret hjørnestenen i rejsen mod operationel succes. Hjertet i din lagerdrift er et lagerstyringssystem (WMS). Det er det, der sørger for at du kan levere på det serviceniveau, som dine kunder forventer og efterspørger. Derfor skal du sikre dig, at dit WMS er ved godt helbred.

Hvordan kan du se, om dit WMS er ved godt helbred? Jeg har beskrevet nøglefunktionerne i et sundt lagerstyringssystem for at hjælpe dig med at bestemme, hvad du skal gøre for at opnå succes på lagerdriften.

5 nøglefunktioner i et lagerstyringssystem

1. Strømlinet Inbound og Outbound lagerflow

De fleste moderne lagerstyringssystemer kommer med inbound og outbound funktionalitet. Men stop et øjeblik og tænk over de ændringer, du har set i ordrestørrelse og ordremængder med stigningen i e-handel og direkte-til-forbruger-forsendelse. Gennemgå, hvor mange små ordrer kontra mellemstore ordrer, du nu skal administrere. Dit WMS bør effektivt kunne understøtte en bred blanding af mindre udgående ordrer og nem returnering af varer. Måske skal dit WMS også kunne administrere Value Added Services, som indpakning, produktprøver eller flyers.

2. Lagerressourceoptimering

At få mest muligt ud af alle de ressourcer, du har til rådighed for dig på dit lager, er i stigende grad nøglen til driftseffektivitet. Dit lagerstyringssystem skal sikre den mest effektive udnyttelse af din arbejdskraft, plads og udstyr, både som en funktion indbygget direkte i dit WMS og som rapporteringsværktøj.

3. Åbne og fleksible automatiseringsintegrationer

Da mangel på arbejdskraft og stigende omkostninger er en realitet, vil dit lagers evne til at understøtte automatisering være en væsentlig faktor i din fremtidige succes. Dit WMS skal fungere godt med automatisering og have indbyggede integrationsmuligheder. Efterhånden som dine lageraktiviteter vokser og skaleres, har du brug for denne nøglefunktion i et lagerstyringssystem for den fleksibilitet, det giver i forbindelse med indførelse af ny teknologi.

4. Nem oplæring

Apropos vækst, så skal et lager være i stand til at udvide sig og trække sig sammen på grund af sæsonudsving og ekspansion. Undgå at bruge for lang tid til oplæring, når der ansættes nye medarbejdere eller vikarer. Derfor er det vigtigt, at dit lagerstyringssystem er hurtigt at implementere og nemt at lære. Men husk på, at dit WMS ikke kan være for simpelt – det skal stadig understøtte dine krav til kompleksitet eller funktionalitet.

5. Ejerskab

Endelig, men vigtigst af alt, er de dage forbi, hvor en ændring eller konfiguration til dit lagerstyringssystem kræver, at leverandøren skal komme forbi for at tilrette. Du skal kunne administrere dit lagerstyringssystem uden teknisk support fra eksperter. Hvis du kan gøre WMS’et til dit eget, kan du understøtte dine skiftende forretningsbehov.

Som afslutning

Dit lager og forsyningskæde er afgørende faktorer for din virksomheds succes. Efterhånden som lagerstyringssystemer fortsætter med at udvikle sig, vil du se innovative nye funktioner, der er designet til at spare tid og understøtte kundernes krav. I mellemtiden skal du sørge for, at du i det mindste har disse fem nøglefunktioner i et lagerstyringssystem til at understøtte dine operationer i dag.

Varekurv
Log ind

No account yet?