Ruteoptimering

Planlæg dine ruter med Tecsys Ruteoptimering

Tecsys Ruteoptimering og transportstyring

Rutepoptimering er automatisk planlægning af dagens stop. Målet er at udføre dagens leverancer med færrest mulige vogne og kørte kilometer. Systemet kan hurtigt tjene sig selv hjem, ved at spare tiden for manuel planlægning og distribuere varerne så optimalt som muligt.

Tecsys Ruteoptimering er egnet til alle typer virksomheder med egen transport. Uanset flådens størrelse og antal ruter, vil ruteplanlægning effektivisere din flåde ved hjælp af automatisering.

Systemet er opbygget på en lang række standardparametre, som kan justeres og tilpasses efter dine behov. Du får derfor et system som opfylder netop dine kriterier for transport og levering.

Få rådgivning

Peter Siggaard Andersen

er klar til at hjælpe dig

Ruteoptimering via mail

Ruteoptimering og transportplanlægning via mail er en meget simpel ruteplanlægning, hvor du blot sender en mail til systemet, indeholdende et excelark med detaljer for dagens stop og antal biler til rådighed. Efter ca. 5 minutter får du de færdige ruter retur i en mail, opdelt pr. bil og klar til anvendelse.

Detaljerne, der skal indtastes for dagens stop, er:

 • Kundens navn og adresse
 • Leveringsdato og tidsvindue for leverancen
 • Droptid (Antal minutter dette stop forventes at tage)
 • Volumen (Styk, størrelse eller vægt)
 • Lager (Hvilket lager skal varen afgå fra)

Detaljer for bilerne:

 • Kendenavn (Kan blot være bil1, bil2, etc)
 • Kapacitet (Max antal, størrelse eller kg)
 • Lager (Hvilket lager kører bilen fra)
 • Ekstern (Hvis du har eksterne biler, du lejer ind ved behov. Systemet vil først fylde de interne biler op)

Ruteoptimering og transportplanlægning – Fuld version

Den fulde version indeholder både en administrationsdel, hvor du kan planlægge dine ruter med flere parametre, og se aktuel kortvisning over hvor langt jeres chauffører er på ruterne. Du kan også ændre i dagens ruter, hvis det er nødvendigt.

Når ruterne er genereret og godkendt, kan du sende dem ud til chaufførernes mobile terminaler eller smartphones, det hele foregår via serveren, så du kan også ændre i ruterne i løbet af dagen, hvis der opstår ændringer.

Ruteoptimeringen kan tage højde for de konfigurationsparametre, der er nødvendige for jeres virksomhed. Typisk er det:

 • Tidsvinduer hvor leverancen skal ske
 • Tid det tager at udføre opgaven på stoppet
 • Krav om særlige egenskaber hos chauffør eller bil (f.eks. krav om to mand, montering, tunge varer)
 • Prioritering af opgave
 • Lagerlokationer, start- og slutadresser for biler
 • Kapacitet for biler
 • Chaufførkvalifikationer
 • Krævede pauser
 • Arbejdstid, start og sluttidspunkt for chauffører

Besparelser

Tecsys Ruteoptimering udarbejder en plan for fordeling af dagens leverancer på færrest mulige vogne. Med en optimal rute vil du spare på antal kørte kilometer, og dermed brændstofsomkostningerne. Du kan yderligere reducere antallet af gange, dine vogne kører uden last. Du får altså også en miljøbesparelse i form af mindre CO2-udslip.

Et eksempel på opnået besparelse: En virksomhed brugte tidligere tre vogne på at køre til 126 leveringsteder. De tre vogne brugte samlet 53 timer i køretid og kørte 3.372 kilometer for at løse opgaven. De brugte derudover mange arbejdstimer på manuel planlægning af ruterne.

Efter de fik indført ruteoptimering oplevede de en besparelse på knap 34 % på både køretiden og antal kørte kilometer. Dette svarerede til at de sparede en hel vogn, da de nu kun havde behov for to vogne til at klare de samme opgaver. Det skyldes at systemet beregner de mest optimale ruter.

Besparelser i køretid vil eliminere alle omkostninger forbundet med vognen, herunder brændstof, forsikring, reparationer og andre tilhørende omkostninger.

Færre planlægningstimer

Manuel planlægning af ruter kan tage mange arbejdstimer. Med Tecsys Ruteoptimering, kan dine medarbejdere få leveret den mest optimale ruteplan på få minutter. De får dermed mere tid til at løse andre opgaver.

Du kan hurtigt tilføje ændringer til den pågældende rute, ved bare at informere systemet. Så vil den automatisk opdatere ruten med den mest optimale kørselsvejledning.

 

Bedre udnyttelse af kapacitet

Et ruteplanlægningssystem sørger for, at dine biler udnyttes optimalt. Afhængigt af din virksomheds daglige stop og antallet af biler, kan I måske også spare en hel bil væk ved at indføre ruteplanlægning.

Tecsys Ruteoptimering tager også højde for vægt af forsendelserne, så hvis der er pakker, hvor der kræves særligt værktøj eller to medarbejdere til at bære det til kunden, kan systemet sørge for at det kommer med en bestemt bil.

Bedre kundeservice, færre fejl

Med Tecsys Ruteoptimering kan du øge servicen for dine kunder med rettidig og korrekt levering. Det kan tages højde for, hvilke biler der må køre i en miljøzone eller har særlige leverancekompetencer, som kran eller to mands levering. Kundekrav om særlige chauffører eller køretøj kan også behandles som en automatiseret del af ruteplanlægningen.

Kunden kan modtage den nøjagtige tid for levering via sms eller mail. Ved forsinkelse, vil administrationen automatisk få besked herom, og kan kontakte kunden og meddele den præcise tid for levering. Det vil øge servicen og det giver glade kunder.

Fordele for chauffører

Ruteplanlægningen tager hensyn til chaufførernes arbejdstider og hjælper dem med at overholde de lovmæssige krav om køre- og hviletider.

Systemet tager også hensyn til krav om særlige medarbejderkompetencer og specialudstyr, ved eksempelvis levering af farligt gods.

Tecsys Ruteoptimering udarbejder en detaljeret plan, for hvert enkelt køretøj, i en optimal rute. Planen kan vises på medarbejderens håndterminal og kan kombineres med de øvrige funktioner i Tecsys TMS, f.eks. navigation til næste stop på dagens køreliste.

Ruteoptimering med eller uden Tecsys TMS

Du kan få Tecsys Rutepoptimering som en del af Tecsys TMS eller som et selvstændigt system. Uanset hvad du vælger, kan Tecsys hjælpe med integration og opsætning af systemet.

Softwaresupport

Vi tilbyder altid en supportpakke, når du køber Tecsys Ruteoptimering. På den måde sikrer du, at dine medarbejdere hurtigt får svar på spørgsmål og at systemet anvendes korrekt. Vi prioriterer vores support højt, og sørger for at din software er opdateret og funktionel så hurtigt som muligt.

Ofte vælger vores kunder at få installeret Mobile Device Management, så vores supportere har fjernadgang til softwaren på de mobile terminaler, og dermed kan opdatere koden uden at skulle få sendt udstyret ind.

Sådan bestiller du Tecsys Ruteoptimering

Vi har en fast process, vi arbejder ud fra, når du bestiller Tecsys Ruteoptimering. Vores projektleder sørger for at følge projektet helt til dørs.

Rådgivning

Kravspecifikation

Softwareudvikling

Implementering

Support