Blog

WMS

Lad et cloud-baseret WMS gøre arbejdet

Picture of Sendt af David Mascitto

Sendt af David Mascitto

april 4, 2024

I disse dage vælger man ofte ‘skyen’ som implementeringsmetode, men hvorfor gør man det egentlig? Lad os se nærmere på, hvad der gør et cloudbaseret lagerstyringssystem (WMS) til et så overbevisende valg for flere virksomheder.

Hvad er et cloud-baseret WMS?

Der er ofte forvirring mellem skyen kontra software som en service (SaaS). Mens disse termer ofte bruges i flæng, er de forskellige. Et cloudbaseret WMS henviser til, hvor WMS-softwaren kører, hvilket normalt er installeret på en internetforbundet server, der leveres og administreres af WMS-leverandøren og tilgås eksternt via en sikker internetforbindelse. SaaS handler i stedet om hvordan et system bliver tilbudt en kunde, som en service, i stedet for hvor det er placeret. SaaS-systemer er mest sandsynligt i skyen, men nogle SaaS-systemer tillader også on-premise-implementeringer.

Mens on-premise lagerstyringssystemer har været standarden for WMS i årtier, ændrer tiderne sig. Hvis du gennemgår dit WMS, er spørgsmålet, du skal stille dig selv, ikke om du kan forblive konkurrencedygtig, men om du kan overleve fremtiden med dit WMS on-premise?

3 grunde til at implementere et cloudbaseret WMS

  1. Effektivt og lavrisikoimplementering

At bruge flere måneder eller endda et år på implementering af et lagerstyringssystem hører nu fortiden til. En cloudbaseret WMS-leverandør har værktøjerne – konfiguration, hosting og implementering – der er taget hånd om det hele, så de hurtigt kan opbygge et nyt system til hver ny kunde. Det betyder, at du kan få dit lager op at køre hurtigt og effektivt. Da de fleste skybaserede WMS-løsninger faktureres månedligt fra implementeringen er overstået, er det i leverandørens bedste interesse at være så effektiv som muligt. Meget af denne hurtigere implementeringstid skyldes, at man har fjernet den komplekse opsætning og planlægning, der kræves med et on-premise WMS.

  1. Simplificeret systemsupport 

Din virksomhed bliver sandsynligvis konstant presset til at imødekomme logistiske krav fra dine kunder. For at imødekomme kunderne skal du sikre, at dit WMS kører gnidningsløst døgnet rundt. Med et cloudbaseret WMS har du ikke byrden af at skulle opretholde intern IT-support for at fejlfinde eventuelle hændelser. Når du har brug for support til at rette en fejl, tilbyder et cloudbaseret WMS dig ikke kun tekniske eksperter, men også eksperter inden for lagerstyring. Dette giver dig en enorm fordel i at løse problemer i forhold til at have to eksperter (én fra IT og én fra WMS systemet), der begge kan have skylden.

  1. Førsteklasses sikkerhed, pålidelighed og overholdelse af regler

Bekymringer om datasikkerhed i skyen viser sig at være forældet. En god cloudbaseret WMS-leverandør har investeret i alle ressourcerne, der er behov for, for at sikre, at dit lager altid er tilgængeligt. Systemet kan tilpasses dine sikkerhedsbehov såvel som eventuelle forretningsmæssige og offentlige regler for at sikre overholdelse. Traditionelt vil en serviceaftale beskrive disse faktorer. Vær sikker på, at et cloudbaseret WMS kan levere de niveauer af tilgængelighed, skalerbarhed og pålidelighed, du har brug for.

Ønsker du at opgradere dit WMS?

I dag er WMS ikke længere begrænset til on-premise-implementeringer. Da ransomware og cybersecurity fortsætter med at være et problem for virksomheder, kan det være en god idé at have dine mest kritiske logistiksystemer i skyen. Tag et seriøst kig på et cloudbaseret WMS, og du vil hurtigt se, hvordan det vil hjælpe dig med at levere meget mere værdi til dine forretningspartnere og kunder.

Varekurv
Luk
Log ind
Luk

No account yet?