WMS

Sådan opsætter du dit WMS til lagerautomatisering

Picture of Sendt af Bill Denbigh

Sendt af Bill Denbigh

april 7, 2022

Mange virksomheder overvejer automatisering af deres lager. En væsentlig faktor, der har bidraget til den store interesse for lagerautomatisering, er mangel på arbejdskraft, som forventes at fortsætte i en overskuelig fremtid. Men for de fleste lagerchefer er arbejdsstyrken et element i din operationelle succes. Det andet kritiske element er lagerstyringssystemet (WMS). Selvom udsigten til at implementere automatisering for at løse dine bemandingsudfordringer er vigtig, skal du også overveje, hvordan du opsætter dit lagerstyringssystem til automatisering.

Her er tre nøglefaktorer, du skal huske på, når du rekonfigurerer dit lagerstyringssystem, så det er klar til automatisering.

1. Integration

Du skal først finde ud af på hvilket niveau dit WMS kan integrere i det valgte automatiseringssystem. Denne integration vil definere, hvor godt de to teknologier kan arbejde sammen. Der er to overordnede tilgange, black box eller WMS-styret.

I black box integrationstilgangen sender WMS ordrerne ind i automationssystemet og modtager besked om aktivitet tilbage fra automationssystemet. Dette betyder, at detaljerne omkring planlægning og arbejdsgange alle håndteres af automatiseringssoftwaren. Black box-integrationen overfører al kontrol til automatiseringssystemet.

I den WMS-rettede integrationstilgang, ved WMS’et, hvor og hvordan alle produkter opbevares, og sender individuel aktivitet til automatiseringssystemet på opgaveniveau. Selvom denne tilgang kræver en stor indsats at integrere, tillader den automatiseringssystemet at blive langt mere integreret i lagerets kernefunktion.

Så hvilken tilgang er den rigtige for dit lager? Hvis du har et meget dynamisk lager, hvor ordrer og planer ændrer sig konstant, eller hvor kun en lille del af lageret styres af automatiseringen, kan du overveje den WMS-rettede integrationstilgang. Hvis din lagerautomatisering er mere selvstændig, kan black box-integrationstilgangen give mindre arbejde, og stadig være effektiv nok.

2. Genopfyldning

Ofte overvejer lagerchefer automatisering for at øge lagerets plukrate. Men det er lige så vigtigt at sørge for at få genopfyldt varer på en effektiv og proaktiv måde. Sagen er, at du ikke kan øge dit pluktempo uden at øge dit genopfyldningstempo. Det er vigtigt at overveje, hvornår og hvem der skal styre genopfyldningen, og hvor ofte de automatiserede områder vil kræve genopfyldning. Undersøg om dit WMS kan genopfylde baseret på forventet aktivitet, og om det kan optimere genopfyldningerne baseret på prioritet og behov? Husk, at tilføjelse af lagerkapacitet til automatiseringen for at mindske antallet af gange, du har brug for at genopfylde en vare, ofte kan være forbundet med en høj pris.

3. Flere plukområder

Den tredje vigtige ting at overveje, når man skal bestemme, hvordan man opsætter et lagerstyringssystem til automatisering, er de manuelle varer. De fleste lagre har en blanding af varer, og nogle fungerer simpelthen ikke med automatisering – for store, for små, for tunge, for skrøbelige osv. Hvis du har en blanding af disse typer varer på dit lager betyder det, at du får brug for en effektiv plan for, hvordan du opdeler ordrer i automatiserede varer og manuelle varer (varer placeret uden for automatiseringen), og samler ordren igen ved afslutningen af ​​plukkeprocessen. Denne plan skal tage højde for den forventede stigning i hastighed drevet af den vellykkede implementering af automatiseringsprojektet. WMS’et skal tillade zoneplukningslogik, som giver dig mulighed for at fuldføre en del af ordren fra automatiseringen (via integration) og en del af ordren via manuel pluk af WMS’et. Dette kræver et meget ‘automationsvenligt’ WMS og et prækonfigureret ordre konsolideringsområde.

Sørg for, at dit lagerautomatiseringsprojekt lykkes

Jeg er klar over, at disse tre faktorer ikke er showstoppers, når det kommer til implementering af lagerautomatisering, men det er ting, du nøje skal overveje, da det kan nødvendiggøre et redesign af kernelagerets arbejdsgang eller endda layoutet af lagergulvet. Det er vigtigt at have en grundig projektplan på plads, før du går videre med dit automatiseringsprojekt. Du skal forstå alle de potentielle implikationer, og hvordan du vil opsætte dit lagerstyringssystem med dit nye automatiseringssystem for at sikre, at alt integreres effektivt i dine eksisterende processer og arbejdsgange. Som ethvert større forandringsledelsesinitiativ kan en effektiv plan gøre forskellen mellem succes med implementering eller fiasko.

Varekurv
Log ind

No account yet?