Blog

WMS

Lagerautomatisering: Undgå at spænde ben for dig selv

Picture of Sendt af Bill Denbigh

Sendt af Bill Denbigh

januar 17, 2022

Der er ingen genvej, når det kommer til lagerautomatisering. Hvis du ønsker at automatisere en lagerfunktion, så vær forberedt på at investere den samme tid til planlægning, forberedelse og ændringsstyring, som du ville gøre for ethvert andet større lagerprojekt.

Mange industrieksperter forudser, at der vil være en eksplosion af interesse for lagerautomatisering i 2022, da organisationer fortsat kæmper med manglende arbejdskraft, stigende lønomkostninger og pladsbegrænsninger. Det eneste problem, jeg ser med dette, er det faktum, at ikke mange forsyningskæder er helt grønne i forhold til at automatisere deres varehuse.

I en nylig rapport fra ResearchAndMarkets.com: “Mere end 80 % af lagre har ingen automatisering. Men i løbet af det seneste årti er ca. 15 % af lagre blevet mekaniseret, mens kun 5 % bruger egentlig automationsudstyr og -løsninger.”

Hvis du overvejer lagerautomatisering, opfordrer jeg dig til at gøre et solidt hjemmearbejde, inden du vælger systemet. Det sidste, du vil gøre, er at fejle, før du begynder. Derfor deler jeg tre trin til at hjælpe dig med at bygge et solidt fundament for din lagerautomatiseringsrejse.

3 vigtige trin der forbereder dig til lagerautomatisering

1. Få styr på din lagerdata

For at kunne evaluere et lagerautomatiseringsprojekt skal du have nøjagtige og relevante data. Dokumentér størrelse, vægt og evt. håndteringsegenskaber for alle dine produkter. Du skal også kende lagerlokationernes størrelse, anvendelig plads (ikke det samme som størrelse) og vægtkapacitet. Derefter skal du dokumentere dit lagerudstyr/hardware- med detaljer. Du bør også udarbejde en oversigt over dine medarbejdere, deres kapacitet, arbejdshastighed og kvalifikationer. Og endelig skal du have et præcist billede af de transaktionsmængder dit lager er i stand til at administrere.

2. Forstå dine kunders behov

Mange organisationer overvejer kun den effektive udnyttelse af plads, arbejdskraft og udstyr, når det kommer til lagerautomatisering. Et primært mål for enhver lagerdrift er dog også at opfylde kundernes forventninger. Du skal tage dig tid til at udføre en analyse af din kundes behov, og hvordan du forventer de ændrer sig over de kommende år. Med dette detaljeringsniveau kan du derefter matche det tilbage til lageret, og hvilken slags lagerautomatiseringsprojekt der bedst understøtter disse behov. Glem ikke at inkludere nye tjenester eller produkter, som din organisation planlægger, og hvordan de også vil påvirke din lagerdrift.

3. Hvor er du i dag, og hvor du gerne hen?

At forberede lageret til automatisering handler om at forstå det problem, det skal løse. Ethvert vellykket projekt er resultatet af en præcis forståelse af hvad der er nødvendigt for at nå målet. Sørg for, at du hele tiden holder styr på efterspørgselsmønstrene i denne forberedelsesfase for at undgå overraskelser. Vigtigst af alt, afstem dig med andre medlemmer af dit lederteam om baggrunden for et lagerautomatiseringsprojekt og om hvor organisationen ønsker at være, efter at projektet er afsluttet.

Næste skridt

Selvom de næste faser af et lagerautomatiseringsprojekt er vigtige og bidrager til din organisations succes, er det en god idé at tage dig god tid og sætte ekstra fokus i denne forberedelsesfase. Dette vil hjælpe dit projekt i det lange løb. Hvis du ikke gør det, risikerer du at spilde tid og penge ved at skabe en løsning, der ikke gør det, du skal have den til.

Varekurv
Luk
Log ind
Luk

No account yet?