Kopenhagen Fur har et fremskudt lager i Kina

Kopenhagen Fur satser på det Kinesiske marked. For at komme helt tæt på kunderne har Kopenhagen Fur besluttet, at etablere et fremskudt lager med skind i Hongkong. Verdensmarkedspriserne på skind bliver fastsat i Danmark. På bare 4 dage blev der i februar i år omsat 4,3 mio. minkskind og en omsætning på ikke mindre end 1,8 mia. kr. Når skind bliver handlet, tager køberne ikke nødvendigvis deres varer med. De kan evt. gemmes som investering og sælges på et gunstigt tidspunkt, eller skal først anvendes senere. Derfor tilbyder Kopenhagen Fur en lagerhotelfunktionalitet. Firmaet opbevarer skind og udleverer de købte skind, når kunderne vil aftage. Størstedelen af alt skind sælges til Asien.

Pladsproblem gav nye muligheder

I Danmark er Kopenhagen Furs lager nu for lille til at varetage den ønskede kapacitet. Valget stod derfor imellem at udbygge lageret i Danmark eller etablere et fremskudt lager i Hongkong. Ved at etablere et nyt lager, kan kasser med skind udleveres hurtigt til kunderne, straks efter betaling. Desuden vil det i fremtiden blive billigere pga. større forsendelser frem til lageret i Hongkong. På længere sigt forventes det, at varerne sejles med båd. Da vil transporten blive endnu mere fordelagtigt. Valget var nemt, men hvad med teknikken og hvad med det lokale samarbejdet i Kina?

Kan WMS teknikken blot genbruges i Kina?

Den ønskede WMS funktionalitet er næsten ens i Hongkong og Danmark. Derfor var det nærliggende at forsøge, at anvende det samme WMS system. Spørgsmålet var, om man kunne køre på den samme server i Danmark og styre lageret i Hongkong? Hvis dette ikke var muligt, kunne de økonomiske følger blive meget store. Tecsys har netop implementeret Tecsys WMS i Hongkong og blot forbundet den danske WMS server igennem internettet til lageret i Kina. Løsningen fungerer ubeklageligt, og der er ikke mærkbare forsinkelser i svartider fra stregkodeterminalerne.

 

Lokal arbejdskraft

Når man skal samarbejde med en fremmed kultur og samtidig anvende ny teknologi, er spørgsmålet altid om samarbejdet vil gå godt? Løsningen blev at sende den kommende chef for lageret til Danmark. Efter blot 10 minutter arbejdede han med WMS-løsningen. Dette på trods af, at alle skærmmenuer på daværende tidspunkt var på Dansk. Det var på alle måder en positiv oplevelse.

God økonomi med Tecsys WMS

Logistikken fungerer takke være et mangeårigt samarbejde imellem Tecsys og Kopenhagen Fur. Mennesker, teknologi og økonomi er nu forenet til fordel for dansk eksport, og til de mange kunder, som aftager skind i Asien. Løsningen var genbrug af Tecsys WMS med en forbindelse til Hongkong.

“Jeg er meget glad for vores beslutning. Vi genanvender vores investering, men det vigtigste er, at alle funktioner er gennemprøvet. Vi skulle ikke igennem en kostbar nyetablering. Lageret kan køre fra første dag.” Udtaler Peter Skov Hansen, IT manager hos Kopenhagen Fur.

Intermec CK3

Intermec CK3 er håndterminalen med den imponerede EX25 scanner, som både kan læse stregkoder på kort og meget lang afstand. Terminalsoftwaren er Windows Mobile og Tecsys Mobile Framework, som bl.a. giver AD-validering af brugeren.

Kontakt Michael Pedersen for mere information om CK3: 88 33 57 34 eller michael.pedersen@tecsys.com.

Relaterede kundereferencer