”Vi implementerede WMS lige før julehandlen, og jeg kan huske en dag, hvor vi havde fået rigtigt mange ordrer ind. Normalt ville det have taget vores lager en hel dag at ekspedere så mange ordrer, men efter to timer var det hele plukket og pakket. Der vidste jeg, at systemet hurtigt ville tjene sig hjem.” Fortæller Lars S. Sørensen, direktør hos Eventyrsport.

Eventyrsport sælger tøj og udstyr til aktivt friluftsliv, både i fysiske butikker og i deres store online shop. I 2016 besluttede de, at det var tid til at indføre et dedikeret WMS for at optimere lageret.

Indlagringen kører på skinner

Virksomheder der handler med tekstil, kender til udfordringen med at optimere lagerlokationer. Hver style fås i flere farver, og hver farve får i flere størrelser, så der kan være behov for at samle enten størrelser eller farver på lokationer. Eventyrsport fik deres WMS konfigureret, så de har styles og farver liggende på forskellige lokationer, men med blandede størrelser.

Indlagringen er blevet optimeret ved at lagermedarbejderen, anvender håndterminalen til at scanne og få instruktion om, hvilken kasse varen skal i. Hver style og farve skal i samme kasse, så det er hurtigt at indlagre. Medarbejderen kan blot lytte til den tone håndterminalen afspiller ved hver scanning, så længe det er en vare, der skal i samme kasse, får han en ok-lyd, men hvis han scanner en anden varetype, afspilles en advarsels-lyd.

Når kassen er fyldt, bliver der via håndterminalen anvist hvilken vogn, den skal på, så kasser der skal indlagres i samme hal, bliver placeret på samme vogn. Det sikrer en effektiv indlagring.

Mange typer pluk

WMS7 tilbyder mange forskellige plukrutiner, og hos Eventyrsport anvendes den plukrutine, der bedst passer til de varer, der er frigivet til pluk. For eksempel plukkes enkeltordrer med batchpluk, blandede ordrer med multipluk og store varer som f.eks. kanoer som singlepluk.

Undervurder ikke tidsforbruget

Lars S. Sørensen fra Eventyrsport var klar over, at det ville kræve en dedikeret medarbejder, for at processen kunne foregå smertefrit. ”Vi var klar over, at vi ikke selv ville kunne afse den nødvendige tid til projektet, så vi valgte at ansætte en IT-konsulent med god erfaring i WMS. Det var guld værd. Han var med i udvælgelsesfasen, testfasen og implementeringsfasen. Han sørgede for at oplære superbrugere blandt vores medarbejdere og fik struktureret vores lager optimalt for at kunne indføre gode plukruter.”

Når en virksomhed indfører WMS, bliver mange overrasket over den tid, der skal afsættes til de interne processer. Kristian Andersen, WMS-ansvarlig hos Tecsys uddyber: ”Når et lager skal gå fra papirbaseret pluk til WMS-styret pluk, vil man opleve, at der kommer stregkoder overalt. Det er sådan, vi holder styr på varer, lokationer, plukvogne, plukkasser og pakkestationer. Det kræver noget arbejde for en virksomhed at få det hele mærket korrekt op, og systemet fungerer selvfølgelig kun, når mærkningen er korrekt opsat.”

Relaterede kundereferencer

Relaterede produkter