Gaveindpakning og effektiv håndtering af returvarer giver slutkunderne en god service og de mange webshops ekstra fordele hos Prime Cargo.

E-handelen i Danmark er steget med 20 % fra 2015 til 2016, ifølge betalingskanalen DIPS, og har rundet 70 mia. kr. Forbrugerne forventer at kunne se lagerstatus, vil selv vælge sin leveringsmetode og skal varen retur, bør dette også være tænkt ind i form af en returlabel. Kan webshoppen ikke tilbyde dette, går ordren til en anden shop.

Returforsendelserne vokser

Den gode kundeoplevelse inkluderer en nem returmulighed. Derfor er der efterspørgsel på en logistik, som tager højde for returforsendelser af varer.
“Tecsys WMS udskriver en returseddel med en fortrykt kode, som vi medsender varen. Slutkunderne medsender en udfyldt returseddel, når de returnerer varerne. Ved returneringen får vi hele kundens ordre frem, så vi kan se, at tingene stemmer overens. Årsagskoden, kunden har angivet på retursedlen, viser årsagen til returneringen. Er varerne ok, bliver de lagret og scannet ind.” fortæller Michael S. Ynill, WMS Manager hos Prime Cargo.

Tecsys WMS i 8 år

Prime Cargo har tidligt forstået at logistikbranchens vindere, bliver dem der har det bedste og mest effektive lagersystem. De valgte Tecsys WMS i 2008 og systemet er løbende blevet opdateret i takt med at nye ønsker til effektivisering er opstået.

Et stabilt system

På Black Friday 2015 ekspederede Prime Cargo 60.000 forsendelser på 24 timer. Michael S. Ynill forklarer arbejdet med at håndtere spidsbelastninger:
”Vi er meget tilfredse med vores WMS, og oplever aldrig at systemet giver udfordringer i kapacitet. Begrænsningen i hvor mange ordrer vi kan ekspedere er rent fysisk: Antallet af varer vi har plads til og antallet af plukkere, der kan arbejde samtidigt. Derfor optimerer vi ved at bruge conveyor-systemer og have et ”fast track” til de mest populære varer. Alt dette håndterer vores WMS med de forskellige plukkemetoder, der er udviklet.”

 

René Møller Klausen, COO/Driftsdirektør, DKI Logistics

Relaterede produkter