BFT Logistik A/S tilbyder tredjepartslogistik til flere brancher. Nogle af deres største kunder er Wupti, Unilever og Dan-form. BFTs logistikløsning består af lagerhotel med pluk og pak samt distribution, både til B2C og B2B slutkunder.

I 2016 traf BFT Logistik beslutningen om at få et dedikeret lagerstyringssystem, og ansatte samme år Bjørn Kærhus til at være ansvarlig for logistikken. Bjørn kom fra en stilling som Supply Chain Manager hos ID-Design og har solid erfaring med WMS-systemer.

Fordi Tecsys WMS7 kan køre som en Cloudbaseret løsning, kunne BFT komme hurtigt i gang, uden at være tvunget til at afvikle et stort internt IT-projekt. Fra beslutningen om at sige ja blev truffet, til systemet var i drift, gik der omkring 3 måneder. WMS7 er integreret med BFTs distributionssystem og Consignor, hvor BFT også er transportør.

 

Idriftsættelse og kundehåndtering

Systemet blev sat i drift med én kunde ad gangen. Wupti kom først på, og siden er flere kunder sat i drift over WMS.

Kunderne har forskellige ERP-systemer: SAP eller nye og gamle versioner af AX, men det betyder ikke så meget, for WMS7 kan håndtere datafiler fra dem alle. Bestillingerne kan klares med levering den følgende dag helt frem til kl. 20:15. Derefter bliver der plukket og bilerne bliver pakket, klar til at levere i hele Danmark den følgende dag.

BFTs kunder får automatisk tilsendt Excel-rapporter over deres lagerbeholdning ved hjælp af ReportByEmail. Nogle kunder vælger at få en rapport hver time, mens andre foretrækker en daglig rapport.

Et godt system skal være nemt

Det skal være nemt at installere, nemt at integrere med egne og eventuelle kunders ERP-systemer, det skal være nemt at bruge, og det skal være nemt at holde opdateret.

Bjørn Kærhus fortæller: ”Systemet er ufatteligt let at bruge. Administrationen tager en brøkdel af den tid, jeg før har oplevet, og nye lagermedarbejdere bliver oplært efter en halv til en hel time. Alt i alt er jeg sikker på, at vi har valgt det rigtige WMS.”

”Hvis jeg skal give et godt råd til andre virksomheder, der skal indføre et nyt WMS, så er det nødvendigt at få de medarbejdere med den højeste anciennitet med på vognen. De skal have en forståelse for nødvendigheden af systemet og være parate til at lære de nye arbejdsgange.”

Samarbejde

Samarbejdet mellem Tecsys og Bjørn går flere år tilbage, eftersom han hos ID-Design arbejdede med Tecsys transportstyring. Derfor var det ikke en stor overraskelse af samarbejdet gik gnidningsfrit. Bjørn Kærhus uddyber: ”Vi har haft en god sparring igennem hele forløbet, og er meget glade for at vi har haft mulighed for at få nogle nye features med i den løbende videreudvikling af systemet. I løbet af de første 10 måneder har vi fået releaset tre nye features. Især labelplukmetoden er vi meget glade for, da den har effektiviseret vores arbejdsrutiner. Vi føler at vi har det optimale system til vores virksomhed.”

Labelpluk er en plukkemetode, der giver tidsbesparelser, når der plukkes store varer, som f.eks. hårde hvidevarer. I Labelpluk udskrives labels til de varer der skal plukkes, og lagermedarbejderen arbejder ud fra sin labelstak, der naturligvis er udskrevet i optimal rækkefølge for at sikre den hurtigste vej igennem lageret. På de enkelte labels kan lagermedarbejderen se lokationen, varen står på, og han plukker det pågældende antal, som får påsat labels. Når den sidste vare er plukket, køres varerne til paklokationen.

For at sikre kvaliteten valideres alle varer, inden de læsses om bord på bilerne og køres ud til kunderne. Hver forsendelse og produkt stregkodescannes og det kontrolleres, at det korrekte produkt er på vej til rette kunde.

God effekt

Plukhastigheden er sat mærkbart op, efter de nye plukkemetoder er sat i brug, men det vigtigste er, at BFT har højnet kvaliteten af deres leverancer, ved at indsætte en ekstra validering af varerne, når de bliver læsset på bilerne.

Relaterede kundereferencer

Relaterede produkter