Kaos eller korrekt mærkning?

Mærkning af varer i produktion og færdigvarer kan være ganske kaotisk. Det sker sjældent, at en produktionsvirksomhed har en harmonisk produktionslinje, hvor råvarer kommer ind og ud kommer færdige varer i kasser med stregkoder og forsendelsesmærkning. Ofte er produktionen et kludetæppe af forskellige maskiner og maskinøer fra forskellige producenter, der hver især leverer en mærkningsordning. Det er et almindeligt problem for danske produktionsvirksomheder, men også for store internationale virksomheder som Danfoss, der har fabrikker over hele verden.

Ensretning af print og mærkning i produktion

Forkert mærkning i produktion koster uhyrlige summer. Når en produktionslinje skal omstilles til et nyt produkt eller en kundespecifik etiket, kan det nogle steder tage dage at rette informationen i alle de decentrale printere, som står ved halvfabrikata, i produktionslinjen og i pakkeprocessen. Kompleksiteten stiger yderlige for en virksomhed som Danfoss, når etiketter i Nordborg skal harmoniseres med dem, der bruges på fabrikken i Mexico.

“Det kunne tage dage at teste en ny etiket i en produktionslinje. Alle print i produktionen skulle kontrolleres. Hver printer havde en PC med tilhørende etiketlayouts og de skulle harmoniseres. Hvis den samme etiket skulle anvendes på de globale fabrikker, kunne det tage uger før den var implementeret. I virkeligheden var man aldrig 100% sikker på, om alle havde valgt den rigtige etiket. Med Tecsys Label Print Server bliver alt styret centralt. I løbet af minutter kan den samme etiket udskrives i Nordborg og i Mexico”, udtaler Carsten Davidsen, Global Manufactoring Solution Manager. Carsten Davidsen er ansvarlig for at supportere alle IT relaterede produktionssystemer hos Danfoss.

Tecsys Label Print Server harmoniserer mærkningsprocessen

Danfoss har fået en central mærkningsløsning. 2 servere kommunikerer med mange forskellige printere fra forskellige producenter: Intermec, Zebra, Tec, etc.. Tecsys Label Print Server anvender få generelle etiketlayouts og alle informationer kommer fra en database. Hos Danfoss kommer data fra SAP. Det betyder at stamdata og variable data bliver flettet – skrevet på samme etiketlayout. Det sparer virksomheden for et væsentligt antal individuelle etiketter. Systemet er designet til at modtage data fra en hvilken som helst datakilde og hvis der skal flettes information fra et økonomisystem eller produktionsdatabase, skal der blot leveres ”4 linjer” kode. Carsten Davidsen bekræfter at systemet er nemt at installere og integrere i produktionen.

Marketing ændrer etiketter

“Det er ofte marketingafdelingen, der efterspørger nye etiketter for at imødegå forskellige kundeønsker og branding af Danfoss. Med Tecsys Label Print Server har vi fået et system, hvor etiketter styres centralt. Marketingafdelingen designer etiketterne og vi kontrollerer indholdet. Hos Danfoss anvender vi ofte etiketter i forbindelse med kvalitetskontrol. Når en vare kommer til en kvalitetskontrol, bliver varen godkendt og der printes en etiket, som vi kalder et produktskilt. Her er en varebeskrivelse med type, varenummer mv. Hvis produktet fejler, kommer der ikke nogen etiket.”

”I løbet af de sidste 10 år er Tecsys Label Print Server blevet udbredt til næsten alle Danfoss fabrikker på tværs af kontinenterne. Systemet er dermed medvirkende til at sikre kvaliteten af vores produkter” slutter Carsten Davidsen.

Løsninger leveret:
– Tecsys Label Print Server

Fordele ved løsningen:
– En central løsning til at styre produktmærkning
– Hurtig implementering af nye labels
– Ensartet mærkning på alle fabrikker

Beskrivelse af løsning:
Tecsys Label Print Server er en central server der kan kommunikere med mange printere. Den centrale styring af etiketter, minimerer antallet af fejl ude i produktionen.

 

Læs mere om produkterne