Samme lagerstyring i Kina som i Danmark

WMS systemet i Danmark styrer lageret i Kina

I et stille villakvarter i en forstad til København ligger Kopenhagen Fur. De eksporterer hen ved 20 millioner minkskind til opkøbere i Kina. Knap halvdelen af de skind, som kineserne køber i Danmark, kommer på et kølelager i Hong Kong. Herfra må de Kinesiske kunder selv sørge for at fragte skindene videre til forarbejdning i Kina. Men Kopenhagen Fur har en plan om at gøre logistikken mere enkel ved at oprette tre distributionscentre i Kina. Alle distributionscentrene skal styres af Tecsys WMS som er hostet i Danmark. Her er tale om lagerstyring igennem internettet til Kina.

“Hidtil har det været lidt bøvlet for vores kinesiske kunder, at skulle tage varerne hjem via Hong Kong, så derfor har vi lagt os i selen for at kunne etablere lagre i toldfrie zoner inde i selve Kina”, fortæller adm. Direktør i Kopenhagen Fur, Torben Nielsen.

Det danske pelsfirma står for 60 pct. af eksporten af minkskind til Kina, om end der også er konkurrenter fra både USA, Canada og Findland. Men med det nye logistiksetup vil Kopenhagen Fur stå endnu stærkere på det kinesiske marked.

“Logistik er et utroligt vigtigt konkurrenceparameter. Derfor har det været vigtigt for os at være firstmover på det her og være de første, der kan tilbyde denne logistikservice til vores kunder. Og det har klart styrket vores position,” fastslår Torben Nielsen.

Man kan godt tale om lagerstyring igennem internettet, når man kan opsætte 3 nye lagere i Kina som bliver styret fra Danmark. Med andre ord er det den samme Tecsys WMS database som styrer lagerene i Kina.

“Først forsøgte vi med lageret i Hong Kong. Vi var meget spændte på om internetforbindelsen ville holde hele vejen til Kina. Vi arbejder jo med lagerstyring i realtid og kan derfor ikke acceptere lange svartider på f.eks. en håndterminal. Men vores Hong Kong lager kører uden problemer. Dermed er vejen banet for flere lagere med Tecsys WMS. Vi har planer om lagerstyring i Beijing, Shanghai og i Liaoyang-provinsen i det nordøstlige hjørne af Kina i byen Tong Er Pu.”, fortæller Peter Skov som er IT Manager hos Kopenhagen Fur.

Afstand og fysisk lokation er ikke længere en hindring for at anvende det samme warehouse management software. Det giver nye fleksible muligheder for lagerstyring og øget konkurrencefordel for virksomhederne.